Momenteel wordt er op The Chamberick flink gestookt. De gin, de calvatres, de likeur en de Happy New Pear zijn al op de markt. Wat kun je verder verwachten?

The Chamberick whisky
Een zachte single malt naar Schots recept. Dat betekent gemaakt van 100% gemoute gerst en dubbel gedistilleerd. Whisky mag pas zo heten als de gedistilleerde spirit minimaal drie jaar op een eikenhouten vat heeft gerijpt. De smaak? We mikken op vanille, honing en a hint of sherry, maar zullen het pas zeker weten als de whisky in 2024 wordt gebotteld… De eerste vaten liggen inmiddels te rijpen en ruiken LEKKER!
Beschikbaar in 2024, maar al te reserveren met een whiskyfreak-membership.

The Immature
Whisky mag het absoluut niet worden genoemd, want het heeft nog geen drie jaar gerijpt. In goed Nederlands heet dit product gelagerde moutwijn, en in het Engels single malt spirit. Het heeft gerijpt op een klein eikenhouten vaatje en doordat het houtoppervlak naar verhouding veel groter is dan dat van een groot bourbonvat, geeft de spirit al na een paar maanden een heel aardig beeld van hoe de echte whisky in 2024 zal smaken.
Bekijk in de webshop.

The Lumberjack
Opperste concentratie en tegelijkertijd je verstand op nul. Als the manliest of men weet een houthakker precies hoe je de bijl op het hout moet laten vallen. Hij hakt de hele dag krachtig door om ’s avonds te proosten bij een degelijk aangestoken haardvuur. The Lumberjack gin is een eerbetoon aan hém. Friszoet door kaneel en jeneverbes, met een gewaagd randje kardemom en een peperige afdronk van nootmuskaat.
Bekijk in de webshop.

Calvatres
Si si! Calvados mag je het alleen noemen als het gemaakt is rond het gelijknamige dorpje in Normandië, maar ons houtgerijpte appeldistillaat is minstens zo lekker! Gemaakt van niet dos, maar wel tres verschillende appelsoorten uit eigen boomgaard. Met de hand geplukt, rustig vergist, in één keer gedistilleerd en daarna precies lang genoeg gerijpt op een eikenhouten vat.
Bekijk in de webshop.

Not your Cup of Tea
Nope, dit is geen kopje thee. Maar het is wél geïnspireerd op een kopje thee. Op Minty Morocco-thee om precies te zijn. Als groot fan van dit warme drankje bestudeerden we de ingrediënten, husselden er naar eigen inzicht nog wat geheime specerijen door en ontwikkelden zo een krachtige likeur. Om lekker van te nippen bij de koffie of als opwarmertje na een winterse wandeling.
Bekijk in de webshop.

Happy New Pear®
Een eau de vie van sappige peertjes van eigen grond. De zongerijpte peren zijn met de hand geplukt, hebben een maand lang rustig staan gisten en zijn daarna in één keer uitgestookt tot een onweerstaanbaar fruitig distillaat. Alleen verkrijgbaar rond de jaarwisseling.
De oogst van 2020 is inmiddels uitverkocht. Bekijk de Happy New Pear van 2021 in de webshop.

Chocolate Fireguard
Een fireguard van chocola, dat heeft weinig zin, niet? Deze toch echt wel. Romige cacao in combinatie met diepgebrande koffiebonen en verwarmende kaneel maken dit likeurtje tot een onweerstaanbaar digestief – een toetje bijna! Met in de verte een minuscuul pepertje om even lekker van te gloeien. Proost!
Bekijk in de webshop.

Oat Fashioned
De Oat Fashioned is een ode aan de wereldberoemde cocktail Old Fashioned: een onweerstaanbare balans van bourbon, Angostura bitters en sinaasappelschil. Onze versie is géén cocktail, maar een stevig distillaat. Net als whisky is hij gestookt van gemout graan, alleen heeft hij niet drie jaar gerijpt. Jonge whisky dus! Hij is gemaakt van haver, heel zacht en lekker geurig door zoethout en sinaasappel. Cocktailliefhebbers opgelet: deze is een must als je (net als onze master distiller!) gek bent op een Old Fashioned.
Beschikbaar vanaf eind november 2022.

Parelmoer
Nog zo’n lekkere eau de vie, maar dan van roomzachte moerbeitjes. In juni vallen de minuscule purperen vruchtjes in zo’n twee weken tijd uit de boom. We vangen ze op met netten, rapen ze voorzichtig bij elkaar en laten voor de aardigheid wat voor de pimpelmezen achter. Na twee weken tijd is er dan zo’n tien kilo moerbeien, die we rustig laten vergisten en langzaam distilleren tot een zoet, geurig spraakwatertje met pit. Beperkte oplage.
Nog niet beschikbaar.