Momenteel wordt er op The Chamberick flink gestookt. De gin en de likeur zijn bijna gereed. Wat kun je verder verwachten?

The Chamberick whisky
Een zachte single malt naar Schots recept. Dat betekent gemaakt van 100% gemoute gerst en dubbel gedistilleerd. Whisky mag pas zo heten als de gedistilleerde spirit minimaal drie jaar op een eikenhouten vat heeft gerijpt. De smaak? We mikken op vanille, honing en a hint of sherry, maar zullen het pas zeker weten als de whisky in 2024 wordt gebotteld… Het eerste vat ligt inmiddels te rijpen en ruikt al heerlijk…

Happy New Pear®
Een eau de vie van sappige peertjes van eigen grond. De zongerijpte peren zijn met de hand geplukt, hebben een maand lang rustig staan gisten en zijn daarna in één keer uitgestookt tot een onweerstaanbaar fruitig distillaat. Alleen verkrijgbaar rond de jaarwisseling.
De oogst van 2020 is inmiddels uitverkocht. De Happy New Pear van 2021 is verkrijgbaar vanaf December.

The Lumberjack
Opperste concentratie en tegelijkertijd je verstand op nul. Als the manliest of men weet een houthakker precies hoe je de bijl op het hout moet laten vallen. Hij hakt de hele dag krachtig door om ’s avonds te proosten bij een degelijk aangestoken haardvuur. The Lumberjack gin is een eerbetoon aan hém. Friszoet door kaneel en jeneverbes, met een gewaagd randje kardemom en een peperige afdronk van nootmuskaat.

Not your Cup of Tea
Nope, dit is geen kopje thee. Maar het is wél geïnspireerd op een kopje thee. Op Minty Morocco-thee om precies te zijn. Als groot fan van dit warme drankje bestudeerden we de ingrediënten, husselden er naar eigen inzicht nog wat geheime specerijen door en ontwikkelden zo een krachtige likeur. Om lekker van te nippen bij de koffie of als opwarmertje na een winterse wandeling.

Oat Fashioned
Een 100% moutwijn die je móét proeven! Moutwijn is eigenlijk een soort jonge whisky en is hét bestanddeel van jenever. Het wordt echter vaak in zulke kleine beetjes aan de jenever toegevoegd dat je er niets meer van proeft. In deze Oat Fashioned zit 100% moutwijn. Niet gemaakt van gerst, maar van haver en op smaak gebracht met een rijke melange aan specerijen. Cocktailliefhebbers opgelet: deze is een must als je (net als onze master distiller!) gek bent op een Old Fashioned.

Juniper Elixir
Jenever zoals jenever eigenlijk hoort te zijn: gemaakt van 100% moutwijn en verse jeneverbessen.

Calvatres
Si si! Calvados mag je het alleen noemen als het gemaakt is rond het gelijknamige dorpje in Normandië, maar ons houtgerijpte appeldistillaat is minstens zo lekker! Gemaakt van niet dos, maar wel tres verschillende appelsoorten uit eigen boomgaard. Met de hand geplukt, rustig vergist, in één keer gedistilleerd en daarna een jaar lang gerijpt op eikenhouten vaten.

Parelmoer
Nog zo’n lekkere eau de vie, maar dan van roomzachte moerbeitjes. In juni vallen de minuscule purperen vruchtjes in zo’n twee weken tijd uit de boom. We vangen ze op met netten, rapen ze voorzichtig bij elkaar en laten voor de aardigheid wat voor de pimpelmezen achter. Na twee weken tijd is er dan zo’n tien kilo moerbeien, die we rustig laten vergisten en langzaam distilleren tot een zoet, geurig spraakwatertje met pit. Beperkte oplage.