Op zaterdag 25 mei zetten we de deuren van de distilleerderij wagenwijd open. Voor jong en oud – en zelfs voor mensen die niet van whisky houden – valt er tussen 12.00 en 18.00 uur van alles te beleven. Je kunt je aanmelden voor een rondleiding of gewoon gezellig komen aanwaaien en de sfeer proeven van de ambachten rond de distilleerderij.

Zo wordt er vers voor je neus zalm gerookt en kun je je ogen uitkijken bij de ambachtelijke smid op het erf. Voor de kleine (en grotere) liefhebbers zijn er poffertjes, lekker schepijs en gratis limonade. En natuurlijk kun je tijdens de open dag rondkijken in de distilleerderij, de lente opsnuiven in de boomgaard en even kletsen met onze varkentjes.

Woon je dichtbij en kun je op de fiets komen? Please do! 🙂

Rondneuzen en proeven
Tijdens de open dag organiseren we voor de zachte prijs van € 15,00 drie minitours met proeverijtje (inclusief zo’n lekker broodje warmgerookte zalm en een voucher voor € 2,00 korting in de slijterij). De minitour met proeverij duurt een half uur en er kunnen telkens 16 volwassenen aan deelnemen. Tickets hiervoor kun je alleen van tevoren via de webshop bestellen. Gewoon even rondneuzen zonder tour? Mag ook! Tussen de rondleidingen door kun je zo de distilleerderij binnen stappen.

Espresso, cappuccino of gewoon een bakkie pleur? Tussen 12.00 en 16.00 uur maken we op bestelling de lekkerste koffies!

Ook voor kids
Kinderen meenemen? Gezellig! We hebben hier geen Småland met toezicht, maar speciaal tijdens de open dag wel een springkussen waar kinderen zich prima zullen vermaken. Ook bakken we poffertjes op bestelling en kunnen kids de hele dag door gratis limonade halen. We willen je vanwege de vele slootjes op het hart drukken om kinderen zonder zwemdiploma niet uit het oog te verliezen. Vanzelfsprekend wordt er geen alcohol geschonken aan personen jonger dan 18 jaar.

Live smeedwerk van Sebastian
Kijk je ogen uit terwijl Sebastian Drost het gloeiende ijzer in de mooiste vormen slaat. Sebastian werkt momenteel als smid voor het (supertoffe!) Maritiem Museum in Rotterdam, maar zijn reconstructiesmeedwerk is terug te vinden in musea door het hele land. Tijdens de open dag geeft hij korte demonstraties.

Warmgerookte zalm van Klaas
Speciaal tijdens de open dag komt Klaas Venneman met zijn ambachtelijke rooktonnen naar Kamerik. Hij weet precies hoe hij zo’n mooie zalmzijde perfect zacht, smeuïg en met die onweerstaanbare rooksmaak moet bereiden. Hij serveert je een lekker lauwwarm stuk op een wit broodje voor € 6,00 (inbegrepen bij een minitour).

Poffertjes en gratis limonade voor kids
Hmmm, smullen van oud-Hollandse poffertjes! Voor een paar euro per portie kun je ze tijdens de open dag versgebakken krijgen. Kinderen mogen deze dag zelf onbeperkt glaasjes limonade tappen. Ook drinkwater is gratis.

Knalgoeie G&T’s met homemade gin
Ken je onze supergeurige Lumberjack-gin al, bereid met kaneel, kardemom en nootmuskaat? Vandaag kun je hem proeven in een mini-G&T, liefdevol gemixt met verse tijm en Fever Tree-tonic. Ze zijn te verkrijgen voor € 4,00 per glaasje.

Openingstijden en betaalmogelijkheden
Tijdens de open dag bij The Chamberick Distillery kun je gratis langskomen tussen 12.00 en 18.00 uur. Als je niet deelneemt aan een minitour, hoef je je niet aan te melden. Wil je deze dag iets in de slijterij kopen of poffertjes of een G&T bestellen, dan kun je met je smartphone of pinpas betalen.

De komende tijd worden het programma en aanbod nog aangevuld, dus houd deze site in de gaten 🙂