Foto gemaakt door Sheena Schouwink

Op vrijdag 23 december was The Chamberick te zien in de kerstspecial van het NPO2-programma BinnensteBuiten.

In de kerstspecial van BinnensteBuiten krijgen chef-koks Ramon Brugman en Leon Mazairac een kijkje in de whiskykeuken van master distiller Laetitia in Kamerik. Daarna gaan ze zelf aan de kokkerel met haar drankjes en maken er een verschrikkelijk lekker feestmenu bij. Interieurstylist Theo-Bert Pot regelt een duurzame kerstboom en kleedt de tafel mooi aan, waarna ook boswachter Marieke Schatteleijn aanschuift. Uitzending gemist? Je kan de Kerstspecial van BinnensteBuiten bij The Chamberick in Kamerik hier terugkijken.

Welke drankjes in de uitzending?
In de aflevering proeven Leon en Ramon allereerst mijn whisky-in-wording: The Immature single malt spirit. Deze heeft vijf maanden gerijpt op een klein houten vaatje, waardoor hij al een heel mooi beeld geeft van hoe The Chamberick-whisky gaat worden.
Daarna maakt Leon een verrassende cocktail. Hierin zit die whisky-in-wording, maar ook de Oat Fashioned, een single malt spirit van haver, verrijkt met zoethout en sinaasappel, eveneens vijf maanden gerijpt op een eikenhout vaatje.
Zodra we allemaal aan tafel gaan en Ramon zijn mooie gerecht met gerookte forel presenteert, proosten we met een glaasje perenschnapps: de Happy New Pear.
In het lekkere chocotoetje van Ramon heeft hij stiekem een drupje van The Immature gedaan.
Niet geproefd maar ook waanzinnig zijn onze superkruidige gin: The Lumberjack en onze onweerstaanbare chocoladelikeur: Chocolate Fireguard.

Wanneer komt de echte whisky?
Wil je de whisky van The Chamberick vooruitbestellen? Dat kan door whiskyfreak te worden. Met het whiskyfreak-membership à € 84,90 zijn de eerste 250 aanmelders verzekerd van een fles. Je krijgt ‘m in 2024 dan helemaal vanzelf toegestuurd. Ook leuk: je krijgt nu al de enige echte The Chamberick-mok, een spaarkaart voor die leuke proefglaasjes, de rest van je leven 10% korting op onze dranken en gadgets én je wordt als eerste op de hoogte gesteld van nieuwe bottelingen. Word whiskyfreak in de webshop.

Kan ik bij jullie langskomen?
Zeker! Stuur wel even een mailtje voor een afspraak om teleurstelling te voorkomen 🙂

Follow us!
Op onze social media-kanalen vind je veel foto’s en leuke weetjes over hoe er op The Chamberick gewerkt wordt:

FacebookInstagram